Jump to content


Photo

Baterie Auto


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 mns77

mns77

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 posts
  • Gender:Male
  • Interests:NISSAN QASHQAI 2011,150CP, 2.0 DCI,4x4 TEKNA

Posted 03 May 2016 - 06:05 AM

Salut tuturor:

A dori un sfat din partea voastra in legatura cu achizitionarea unei noi baterii pentru QQ 2,0 dci,150CP, tractiune integrala, an 2011.

Cea originala pe care o am pe maina da semne de slabiciune.

Cu ce sfaturi ma puteti ajuta in privinta achizitionarii unei noi baterii?(amperaj, producator,etc..................)



#2 Klausi

Klausi

    Advanced Member

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 747 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest

Posted 03 May 2016 - 11:37 AM

In functie de buget.

Puterea bateriei in Ah si curentul de pornire in A trebuie sa fie minim cat cel de pe bateria originala.

Eu am mers intotdeauna pe Varta Silver si pe Bosch S4 sau S5. Dar altii au pus cu succes si marci mai slabe.

De asemenea am luat baterii un pic mai mari decat cele originale de pe masina. 10% e suficient si OK.



#3 dorelc

dorelc

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 posts
  • Gender:Male

Posted 26 November 2016 - 08:03 PM

Salut,

La schimbarea bateriei trebuie atenție la ceva deosebit? Sau se schimbă pur si simplu? Am citit ca sistemul audio nu solicită cod. (Qq Diesel 2.0)

#4 mac01

mac01

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 posts
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Posted 26 November 2016 - 09:04 PM

La marime (sa se incadreze in locasul special si sa aiba aceeasi inaltime) si la pozitionarea bornelor. Unele baterii au bornele invers. Sistemul audio nu cere cod. 

Bafta.



#5 mns77

mns77

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 posts
  • Gender:Male
  • Interests:NISSAN QASHQAI 2011,150CP, 2.0 DCI,4x4 TEKNA

Posted 28 November 2016 - 06:58 AM

Ba la mine, care am sistem de navigatie original pe masina, la schimbarea bateriei ”casetofonul” a cerut cod.



#6 mac01

mac01

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 posts
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Posted 28 November 2016 - 10:02 AM

Modelul asta nu cere cod. 

Attached File  cd-player-nissan-qashqai-tiida-x-trail-e4693176f0d10fe84b-610-0-1-85-1.jpg   44.61K   10 downloads

 

 

 


Edited by mac01, 28 November 2016 - 10:03 AM.


#7 dorelc

dorelc

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 posts
  • Gender:Male

Posted 28 November 2016 - 01:16 PM

Multumesc de informatii.

 

Aproximativ din asta am si eu (arata un pic diferit). Inca nu am luat baterie, incerc mai intai sa o incarc pe cea veche cu un redresor pe care l-am cumparat mai demult de la Lidl. Deoarece am circulat cu cealalta masina, Qashqai-ul a stat 2 saptamani nepornit, iar cand am revenit la el nici macar becul din interior nu se mai aprindea. Functiona numai led-ul rosu de la alarma, desi inchiderea centralizata nu. Vechea baterie este Bosch silver S5 de 74Ah, curent pornire 750A, si a functionat numai 3 ani, ceea ce mi se pare cam putin. Ma gandesc sa iau o Varta cu aceeasi parametri, pe net am gasit la 325lei + 20 lei transport.


Edited by dorelc, 28 November 2016 - 01:25 PM.


#8 mac01

mac01

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 posts
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Posted 28 November 2016 - 04:18 PM

Cumpara acumulator Banner.


Edited by mac01, 28 November 2016 - 04:19 PM.


#9 dorelc

dorelc

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 posts
  • Gender:Male

Posted 05 December 2016 - 10:51 PM

Problema după reconectarea bateriei: computerul de bord nu mai indică consumul, km ramasi etc. ci numai kilometrajele parțiale trip a si trip b. Am citit ca s-a mai întâmplat și altora, nu am găsit soluția.

#10 mac01

mac01

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 posts
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Posted 06 December 2016 - 01:32 AM

Nu exista solutie. S-a resetat computerul. Nu trebuie sa-ti faci probleme.....mergi cu masina si o sa-ti apara din nou consumul, km ramasi, etc...

La scoaterea bateriei se mai reseteaza urcarea automata a geamului de pe partea soferului, si tot ce tine de partea audio....respectiv posturile de radio, reglajele joaselor si inaltelor, etc...


Edited by mac01, 06 December 2016 - 02:27 AM.


#11 dorelc

dorelc

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 posts
  • Gender:Male

Posted 06 December 2016 - 09:18 AM

Am mers vreo 500km si nu tot nu afisa. Am incercat sa mai decuplez inca o data borna si tot degeaba. Pana la urma nu e o problema critica, nu ma deranjeaza foarte tare... 


Edited by dorelc, 06 December 2016 - 09:24 AM.


#12 mac01

mac01

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 posts
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Posted 06 December 2016 - 10:38 AM

Incearca sa mai resetezi odata computerul bordului, fara sa scoti borna de la baterie. Se reseteaza prin tinerea apasata a butonului I de la volan sau a butonului de la ceasurile de bord. Treci prin fiecare secventa si sterge tot. Reseteaza trip A, trip B, ceasul care indica orele de functionare ale masinii si consumul.



#13 dorelc

dorelc

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 posts
  • Gender:Male

Posted 06 December 2016 - 05:04 PM

A mers cu butonul i de pe volan. Pe asta nu-l încercasem. Mulțumesc!

#14 Costelino

Costelino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 posts

Posted 10 January 2017 - 09:57 AM

Salutare si LA MULTI ANI. La un Qashqai 2007,  2.0.dci, 4x4 cei de la reprezentanta mi-au spus ca pe original masina are acumulator de 12V, 70AH si 720A(a fost cumparata la mana 2 cu bateria schimbata). Este vreo problema(sa se arda bateria de diode?sau altceva)daca pun o baterie de 74AH si 750A. Multumesc.



#15 mac01

mac01

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 posts
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Posted 10 January 2017 - 10:41 AM

Nu se arde nimic. O poti pune linistit.



#16 Costelino

Costelino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 posts

Posted 18 February 2017 - 08:42 AM

”Autoturismul dvs este echipat din fabrica cu baterie de 70AH/720” -email trimis la solicitarea mea de  reprezentanta.



#17 pensionaru

pensionaru

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 05 March 2018 - 02:54 PM

Buna ziua! M-a lasat bateria de Qashqai. Am demontat bateria de pe masina dar nu scrie pe ea de cati amperi este.Are doar un autocolant scris in japoneza. Bateria este originala a masinii iar masina e 1,6 benzina din 2011 nembrie.De cati amperi ar trebui sa fie bateria? Multumesc anticipat!



#18 mikail

mikail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts
  • Gender:Male

Posted 14 May 2018 - 04:42 PM

Uite bateria originala.

Si la mine bateria s-a dus", dar nu am pus originala, folosesc de doi ani o baterie (care are are noua ani si inca merge) pe care am avut-o la un clio diesel.

Attached Files


Edited by mikail, 15 May 2018 - 02:07 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users