Jump to content


Photo

t30 ciudatenie


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Hephaistos

Hephaistos

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts
  • Gender:Male

Posted 15 July 2012 - 05:37 PM

Salut,

Am 1 x-trail t30 2000 benzina si azi mi s-a intamplat ceva ciudat si anume fiind la semafor subit s-a oprit. Am pornit-o insa turometrul nu mai indica nimic, martorul de ESP OFF era aprins precum si acel cu ”masina cu urme” cred ca e de la ESP(acesta era aprins continuu, nu era intermitent) si martorul de 4WD s-a aprins(am incercat sa o comut pe 2WD si nu a raspuns). In afara de toate astea nici nu mai vroia sa mearga cum trebuie, adica nu avea putere.
M-am uitat la sigurantele de la motor si nimic. Ajungand la destinatie am oprit-o, iar cand am pornit-o peste 3 ore a mers bine cativa km dupa care a inceput acelasi mers prost insa de data asta turometrul functiona.
Are cineva vreo idee?

Va multumesc!

#2 Klausi

Klausi

    Advanced Member

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 747 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest

Posted 16 July 2012 - 10:59 AM

Salut,

Am 1 x-trail t30 2000 benzina si azi mi s-a intamplat ceva ciudat si anume fiind la semafor subit s-a oprit. Am pornit-o insa turometrul nu mai indica nimic, martorul de ESP OFF era aprins precum si acel cu ”masina cu urme” cred ca e de la ESP(acesta era aprins continuu, nu era intermitent) si martorul de 4WD s-a aprins(am incercat sa o comut pe 2WD si nu a raspuns). In afara de toate astea nici nu mai vroia sa mearga cum trebuie, adica nu avea putere.
M-am uitat la sigurantele de la motor si nimic. Ajungand la destinatie am oprit-o, iar cand am pornit-o peste 3 ore a mers bine cativa km dupa care a inceput acelasi mers prost insa de data asta turometrul functiona.
Are cineva vreo idee?

Va multumesc!

Info de turatie circula pe CAN e generata de ECU. Ori ai un scurt care pune CANul in scurt, ori ECU e pe cale sa-si dea duhul. Oricum ar fi - mergi la un service cu Consult sa-ti citeasca erorile. Roaga-te sa nu fie cablajul.

#3 Hephaistos

Hephaistos

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts
  • Gender:Male

Posted 20 July 2012 - 06:40 PM

mersi de informatie!
Am sa-mi fac programare la reprezentanta; ai idee daca autodiagnoza masini mi-ar putea "spune"ceva?

Mersi!

#4 Hephaistos

Hephaistos

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts
  • Gender:Male

Posted 23 July 2012 - 07:55 PM

Am revenit cu noutati.
Am folosit Consultul masinii si mi-a dat urmatoarele coduri: 0335 si 0011. Primul cod este legat de senzorul de la arborele cotit(crankshaft position senzor) lucru confirmat si de cei de la Australian X-trail forum (http://baustralianxt...26814,offset=10). Al doilea cod inca nu am idee dar probabil este legat de prima eroare.

#5 Hephaistos

Hephaistos

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts
  • Gender:Male

Posted 25 July 2012 - 09:13 PM

Salutari,
Am mai facut cca 200 km si mi s-a intamplat destul de rar, ma gandesc din ce in ce mai mult ca ar putea fi doar o problema de "contact rece" deoarece dupa ce apare eroarea, cateodata isi revine din mers, alte dati dupa ce o opresc......
Ma gandesc sa demontez senzorul si sa il testez atat pe el cat si cablajul cu aparatul de masura cum spune in manualul de service. Vreau sa fiu sigur ca este senzorul defect cand ma voi duce la service,nu de alta dar stim cu totii ca iti pot spune ca a fost defecta nu stiu ce piesa si poate, de fapt, era un contact imperfect(din cercetarile mele rezulta ca senzorul acesta costa ~500 ron).
Daca nu va fi greu poate il voi inlocui chiar yo, pana la urma este vorba doar de 1 surub de m10.

Ce parere aveti?

#6 nutzu313

nutzu313

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 81 posts

Posted 27 November 2017 - 08:14 PM

Salut. Stiu ca e veche postarea, dar am aceeasi problema si poate am noroc sa imi dea cineva vreo speranta. Acelasi model, acelasi motor.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users